Kokkeelev

16-årige Karl er kokkeelev på Comwell: ”Jeg får nærmest en euforisk følelse”

Comwell Borupgaard

Karl elsker kreativiteten og det høje tempo i køkkenet

Karl Gustav Weissmann er kokkeelev på Comwell Borupggaard. Han elsker kreativiteten og det høje tempo i køkkenet og drømmer om at åbne sin egen restaurant.

Til hverdag står 16-årige Karl Gustav Weismann i køkkenet på Comwell Borupgaard og anretter flotte og velsmagende måltider til de mange gæster, der besøger restauranten. Efter han var færdig med 9. klasse, begyndte han nemlig som kokkeelev på hotellet.

”Jeg har altid været meget kreativ, og jeg kunne godt lide tanken om at give folk en lykkelig oplevelse. Jeg ville også gerne lave noget, jeg var god til, og som samtidigt kunne udfordre mig,” fortæller han om sit uddannelsesvalg.

Ansvar og udvikling

Forinden sin elevtid havde Karl Gustav Weissmann haft fritidsjob i et køkken, og derfor kendte han allerede lidt til kokkeverdenen. Alligevel blev han overrasket over, hvor meget og hvor hurtigt han fik tildelt ansvar.

”Der er stor forskel på at være køkkenmedhjælper og kokkeelev. Det er kokkene og køkkenchefen på dagen, der holder styr på det hele, og de hjælper selvfølgelig og godkender ens anretninger. Men man får også lov til selv at eksperimentere med at holde overblikket,” forklarer han.

For Karl Gustav Weissmann har det betydet meget at blive vist tilliden, og det har tilmed gjort, at han hurtigt har udviklet sig.

”Når man selv får lov til at smage retterne til og anrette dem, så åbner det for en ny kreativitet,” siger han og tilføjer:

”Jeg mærker det også derhjemme, f.eks. når jeg laver mad eller dækker bord. Det gør mig bare ikke lige så lykkelig at stille fire stålgryder på et spisebord, så vil jeg hellere anrette det pænt.”

Energi giver eufori

På Restaurant Linden, som restauranten på Comwell Borupgaard hedder, er der plads til selskaber på helt op til 330 deltagere. Det betyder også, at nogle aftener foregår i højt tempo, og det giver en enorm energi i køkkenet, fortæller Karl Gustav Weissmann:

”Jeg får nærmest en euforisk følelse, når der er 100 gæster i restauranten på en aften. Man får en trancefølelse i kroppen, hvor man har ét øre åbent for, hvad kokken siger, og ét øre for hvad tjeneren siger, og man gør bare, hvad man skal.”

En af de ting, kokkeeleven nyder allermest, er at kunne interagere med gæsterne, der har kommentarer og komplimenter til maden.

”Det er altid fedt, når vi skal præsentere maden f.eks. til et bryllup. Her skal man være åben, og man kan også være lidt sjov. Det, synes jeg, er nogle enormt fantastiske oplevelser.”

Michelindrømme

Karl Gustav Weissmann har flere drømme for fremtiden, som han håber at opnå med sin uddannelse som kok. Først vil han gerne vinde en førsteplads til DM i Skills (danmarksmesterskaber for erhvervsuddannelserne, red.). På lang sigt er den helt store drøm at åbne sin egen restaurant.

”Jeg vil meget gerne åbne min egen restauran

btb film, Mona Wieben, 15. etage, panorama floor

Sådan skaber Mona unikke mødeoplevelser

Mona Wieben har efter 15 år i Comwell Hotels en bred vifte af erfaring, som hun til dagligt bruger i sit arbejde som MeetingDesigner chef på Comwell Hvide Hus Aalborg og Comwell Rebild bakker. Udover at tage imod udfordringer med en stor ja-hat solidt plantet på hovedet, er Mona en chef, der inspirerer og opfordrer til at tænke ud af boksen.
Henrik Hjorth_1.jpg

Strategidirektør i Comwell, Henrik Hjorth, fylder 60 år

Den 10. april fylder Comwells strategidirektør, Henrik Hjorth, 60 år og mere end halvdelen af sit liv har han brugt hos Comwell. Det giver os anledning til en tur down momory lane. I Henriks optik skyldes de mange år i samme virksomhed de gode udviklingsmuligheder, der altid har været i Comwell.
SMILcamp_Kolding_uge_26_SML_34951_Foto_Janne_Haslund (1).JPG

Comwell og SMILfonden skaber unikke oplevelser for alvorligt syge børn

Siden 2017 har Comwell samarbejdet med SMILfonden for at give familier med alvorligt og kronisk syge børn og unge et lille pusterum fra en ellers presset hverdag. Comwell og SMILfonden forsøger sammen at skabe rammerne for, at udsatte familier får en vigtig pause fra sygdom med forkælelse og fællesskab med ligesindede. Mange af disse familier har aldrig haft mulighed for at tage på ferie, fordi besøg på hospitalet og sygdom fylder i deres hverdag.