Indblik

Det motiverer, at blive behandlet ordentligt

Interview med Ninna Stæhr-Petersen

Hvis man selv bliver ordentligt behandlet, så får man lyst til at være på samme måde over for andre,” siger direktør Ninna Stæhr-Petersen, Comwell H.C. Andersen Odense og ODEON. Netop ordentligheden som menneskelig værdi er én af flere grunde til, at hotelpigen vendte tilbage til Comwell for at udleve sine drømme. Denne gang i hjertet af Odense, hvor hun nu bor sammen med sin hjertenskær.

Af Karin Feit Almberg

”Jeg havde en kort afstikker til et hotel, hvor jeg hurtigt mærkede, at der var noget, jeg savnede. Det gik op for mig, at man bestemmer ganske vist ikke alt, når man er del af en større hotelkæde, men hos Comwell bliver man behandlet ordentligt. Man får en helt utrolig opbakning fra sine kolleger i samme eller lignende funktioner. Man får nogle venskaber blandt kollegerne og en kæmpe støtte i stabsfunktionen og fra ledelsen. Jeg synes, at vi alle behandles godt, lige fra toppen og hele vejen ned,” siger Ninna Stæhr-Petersen, som selv er startet sin karriere som opvasker, da hun var femten år gammel og som siden 1. januar 2020 har været direktør for Comwell H.C. Andersen Odense, ODEON samt Odense Koncerthus. ”I sidste ende går det mentale overskud jo direkte videre til vores gæster og skaber en dejlig stemning for hver og én,” siger hun.

Det fortæller en del om betydningen af den støttende omgangstone, at Ninna Stæhr-Petersen havde et bedre liv, da hun var hotelchef hos Comwell i Sorø, mens hendes mand boede i Løgstør. Alene af den grund, at hun var et gladere menneske, end da hun i en kort periode havde det forkerte job, tæt på sit hjem. Nu er hendes mand flyttet med hende til Fyn, hvor han arbejder i turismebranchen.

”Det er helt enormt trygt at bo sammen igen. Jeg har fuld opbakning til mit job fra både min mand og mine voksne bonusbørn, selv om de har deres far lidt længere væk nu.” Nu glæder hun sig til at integrere både in house kulturen og øens mangfoldige muligheder i hoteloplevelsen. ”Der er så meget synergi, som kan komme gæsterne til gode,” siger hun.

Vi har ansvar for folk døgnet rundt
Ninna Stæhr-Petersen har helt fra ung vidst, at det var vigtigt for hende at kunne udvikle sig. Men i starten vidste hun ikke, om hun skulle være specialist eller leder. Og selv om hun jo så endte som direktør, elsker hun stadig at være med på gulvet.

”Det ligger mig nært at indrette mig efter, hvornår mine gæster og medarbejdere er i gang. Når vi har 1.700 mennesker til et show, stiller jeg mig gerne ud i foyeren og guider folk. Eller jeg tager mine kondisko på og hjælper til ude i køkkenet, forhåbentlig uden at gå alt for meget i vejen. Hotelbranchen er en livsstil, og man opdager hurtigt, at ingen kan undværes – og ingen kan fikse alt. Det er et job og en branche, der er åben 24 timer i døgnet, året rundt. Du har ansvaret for folk, også når de sover, til jul, til nytår osv. Vi ser gæsterne søndag morgen med morgenhår. Vi ser dem til koncerterne, til deres livs store fester og professionelt til møder og konferencer. Det skaber en helt speciel tilknytning.”

Ninna Stæhr-Petersen kan næsten ikke vente med at komme i gang med alle de kulturtiltag, som har måttet udskydes de seneste år. ”Der er et kæmpe potentiale i at integrere gæsternes ophold med events og kulturoplevelser overalt på Fyn,” siger hun. ”Mulighederne findes både her i huset og lige uden for døren. Tænk, at man kan sidde 1.700 mennesker i en stor, professionel kongres- og musiksal. Og når publikum går udenfor, træder de lige ud i de historiske, brostensbelagte gader. Det er ikke muligt ret mange steder.”

Kultur gør os sunde
Ninna Stæhr-Petersen er ikke bange for at konkurrere med sig selv ved at inddrage omegnens mange kulturtilbud i gæsteoplevelsen. ”Det handler ikke om at tage den største bid af kagen, men om at gøre kagen større. Hvis vi kan supplere hinanden indbyrdes, så får vi måske nok en mindre andel, men den bliver taget fra af en meget større kage.”

”Hvis hotelbranchen er en livsstil, så ved jeg slet ikke, hvad man skal kalde kulturlivet. Oplevelser er en uundværlig del af vores velvære og sundhed – det mærkede vi under Corona. Den værdi skal vi holde fast i. Det vigtige er ikke, at folk slår op på Facebook, at nu har de set et museum. Vi skal derind, hvor vi provokeres, bevæges og beriges. Det er forskelligt, hvad der berører os. For nogle er det en tur ud til Egeskov Slot – for andre er det at spise picnic ved det lille yndlingspunkt nede ved åen. Kultur er også det uspolerede.”

Fortiden gør os klogere
Selv er Ninna Stæhr-Petersen meget alsidig. Musikmæssigt holder hun både af det klassiske og den vildeste hårdeste rock. ”Jeg er meget til musik. Men det kulturhistoriske begynder at fylde mere og mere for mig. Hvordan gjorde man før? Hvordan så man ting? Hvilken sammenhæng er der mellem historie og fremdrift? Det er helt abnormt, hvad der findes af bevaret fortid på denne her ø. Vi har vænnet os til det, men faktisk er det jo vildt, at vi har så stort et menneske som H.C. Andersen her i Danmark, og at han startede livet lige her i vores nære omgivelser.”

Ninna Stæhr-Petersen er meget opmærksom på, at Odense i de senere år har fået større international bevågenhed. ”Det ser jeg nogle kæmpestore muligheder i. Odense støtter et nyt fokus og en trend med at komme væk fra det store, hektiske byliv og ud til det jordnære. Vi må endelig passe på ikke at transformere os til at ligne en storby. I stedet skal vi holde fast i Odenses og Fyns autenticitet.”

Åbent for lokalbefolkningen
Comwell H.C. Andersen Odense vil gerne tilbage til at være ’byens hotel’. ”Vi tilbyder så bredt et spektrum. For nogle er det her, de spiser en god middag, for andre er det et sted, hvor farmor holder alle sine fødselsdage. Lokalbefolkningen ved det måske ikke endnu, men vores restaurant står helt nyrestaureret, og den er blevet åben også for folk, der bare lige vil droppe ind en aften,” siger Ninna Stæhr-Petersen. Hun vil gerne lægge ud med at byde indenfor både på hotellet og ODEON. ”Vi har et nyrenoveret, historisk hotel, og vi har cirka 200 kulturoplevelser om året. Og vigtigst af det hele: Folk vil blive mødt af de bedste medarbejdere, som helt naturligt vil tage ordentligt og venligt imod enhver.” 

btb film, Mona Wieben, 15. etage, panorama floor

Sådan skaber Mona unikke mødeoplevelser

Mona Wieben har efter 15 år i Comwell Hotels en bred vifte af erfaring, som hun til dagligt bruger i sit arbejde som MeetingDesigner chef på Comwell Hvide Hus Aalborg og Comwell Rebild bakker. Udover at tage imod udfordringer med en stor ja-hat solidt plantet på hovedet, er Mona en chef, der inspirerer og opfordrer til at tænke ud af boksen.
Henrik Hjorth_1.jpg

Strategidirektør i Comwell, Henrik Hjorth, fylder 60 år

Den 10. april fylder Comwells strategidirektør, Henrik Hjorth, 60 år og mere end halvdelen af sit liv har han brugt hos Comwell. Det giver os anledning til en tur down momory lane. I Henriks optik skyldes de mange år i samme virksomhed de gode udviklingsmuligheder, der altid har været i Comwell.
Lykke.jpg

Ny hoteldirektør på Comwell Klarskovgaard

Danskejede Comwell Hotels byder i dag velkommen til Lykke Brinkløv, ny hoteldirektør på Comwell Klarskovgaard. Lykke Brinkløv vil med sin stærke branche- og ledererfaring stå i spidsen for at drive hotellet med særligt fokus på at skærpe dets profil i erhvervsmarkedet.